Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.Б. [ Portal RTCG ]

08. 12. 2023. 20:02 >> 20:04

ŠARANOVIĆ

"Slučaj kontrolisanja Lazovićevih policajaca je naš novi pristup"

Slučaj kontrolisanja policajaca iz pratnje bivšeg službenika Uprave policije Zorana Lazovića bio jepokretač za uvođenje strožijih kontrola i transparentnosti u našim operacijama, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Kako je kazao, kontrola Lazovića, oko kojeg su se nalazili aktivni pripadnici Uprave policije, je ilustracija novog pristupa koji je uspostavljen u vođenju Uprave.

 

"Na prvom sastanku sa direktorom i pomoćnicima Uprave policije postavio sam ključno pitanje o angažmanu pripadnika Uprave policije u obezbjeđivanju pojedinaca koji nijesu formalno klasifikovani kao štićena lica prema važećim zakonskim propisima. Ovo pitanje nije samo administrativne prirode, već odražava dublje razumijevanje naše posvećenosti pravdi i zakonitosti. Zahtijevao sam da se utvrde činjenice u ovom slučaju, i insistirao na tome da svi pripadnici Uprave policije koji su postupali van granica zakona budu adekvatno sankcionisani, u skladu sa zakonom. Ova mjera nije usmjerena samo ka održavanju discipline, već i prema jačanju povjerenja javnosti u integritet naše policijske službe", naveo je Šaranović. 

Podsjetio je da je naložio Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije da hitno sprovedu mjere i radnje u cilju ispitivanja zakonitosti postupanja policijskih službenika koji su obezbjeđivali Lazovića.

"Istovremeno najavljujem da će se opsežna kontrola nastaviti. Ovi koraci su od vitalnog značaja za očuvanje zakonitosti i profesionalizma unutar naše policijske službe, te potvrđuju posvećenost vladavini prava i pravednosti. Naš cilj je da osiguramo da Uprava policije postane sinonim za integritet i poštovanje zakona, što je temelj zaštite sigurnosti naših građana", zaključio je Šaranović. 

Podsjetzimo, policajace iz pratnje Lazovića danas su kontrolisali službenici CB Bar. Razlog za kontrolu bila je provjera da li policajci koji prate Lazovića imaju regularno naoružanje.

Advokat Zoran Piperović, koji zastupa Lazovića, rekao je našem portalu da sam Lazović nije kontrolisan, i da je vrlo brzo sa svojom pratnjom nastavio put.

"Što je babi milo, to joj se i snilo", rekao je Piperović komentarišući navode da je priveden Lazović.

Lazović se vraćao sa suđenja u Ulcinju.

U Ulcinju je danas održano ročište po tužbi biznismena Ranka Ubovića i Lazovića, koje je bivši premijer Dritan Abazović ranije optužio za umiješanost u teška krivična djela, pa čak i da priželjkuju njegovu fizičku likvidaciju.

Njih dvojica su to negirali i tužili Abazovića. Traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti nakon njegovih izjava kojima ih je doveo u vezu sa kriminalom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније