Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ milliyet.com.tr ]

20. 12. 2023. 06:32 >> 06:32
Čitaj mi:

OSUMNJIČENI "KAVČANIN"

Željko Bojanić ostaje u pritvoru u Turskoj

Sud u Istanbulu odlučio je da se osumnjičenom istaknutom članu "kavačkog klana" Željku Bojaniću produži pritvor a 22. januara naredne godine nastaviće mu se suđenje povodom optužbi za kidnapovanje, mučenje i ubistvo Rista Mijanovića. Kako prenose turski mediji, Bojanić je pred sudom opet odbacio optužbe koje mu tužilaštvo stavlja na teret.

U Istanbulu je nastavljeno suđenje Bojaniću, Radoju Živkoviću, Milanu Vujotiću i Hakanu Kaptanu, okrivljenim za organizovani kriminal i ubistvo Mijanovića. 

Kako javlja milliyet.com.tr, predstavljen je izvještaj vještaka prema kojem se fotografije nađene kod Živkovića poklapaju sa fotografijama iz unutrašnjosti vile koju je koristio Bojanić u Istanbulu. 

Ranije su srpske vlasti prenijele turskim kolegama da je Risto Mijanović kidnapovan tako što je bio zarobljen u jednom istanbulskom restoranu, te da je ubijen nakon mučenja 10. novembra 2020. godine, a da je njegovo tijelo zakopano iza vile koja pripada Bojaniću. Srpske vlasti su turskoj policiji poslale i fotografije mučenja Mijanovića, prenijeli su turski mediji pozivajući se na informacije sa suđenja.

Fotografije mučenja pojavile su se na fleš disku Radoja Živkovića, koji je uhapšen zbog optužbi za učešće u ubistvu Jovana Vukotića, jednog od vođa organizovane kriminalne grupe "škaljari", 8. septembra 2022. godine. Živković je kazao kako ne zna ništa o nestanku Mijanovića, a da je disk dobio od advokata jer se na njemu nalazio materijal vezano za postupke u Crnoj Gori. 

Advokat Bojanića Ersan Sen odbacio je izvještaj vještaka, tvdeći da su ga sačinile nestručne osobe, kao i da je jasno da se ne radi o istim fotografijama sa diska i iz unutrašnjosti vile. Bojanić je optužio policiju u Turskoj da su mu prilikom hapšenja kršili osnovna prava. 

Zahtjeve advokata da se sačini novi izvještaj vještaka, kao i da se Bojanić oslobodi iz pritvora, sud je odbio.

Pritom, sud je odlučio da objedini spise ovog predmeta sa onima iz slučaja ubistva Jovana Vukotića. Novo suđenje zakazano je za 22. januar iduće godine.  

Ranije je obavljeno iskopavanje u vili Željka Bojanića, gdje je navodno sahranjen Mijanović nakon mučenja, ali tijelo nije pronađeno.

Tvrdilo se i da je Bojanić izvršio obimne adaptacije podruma i bašte vile kako bi zakamuflirao ubistvo, te da je tijelo premješteno na drugo mjesto, javio je ranije turski NTV.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније