Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

07. 01. 2024. 15:05 >> 23:06
7
Čitaj mi:

BEZ POMAKA

Još se ne zna šta je Stanković radio u društvu Šarića

Institucije više od 18 mjeseca ne odgovaraju na pitanje šta je Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca (VDT) Crne Gore Ivice Stankovića početkom aprila 2022. godine radio u društvu Darka Šarića, optuženog za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina u Evropu i pranje preko 20 miliona eura za koje se sumnja da su stečene prodajom narkotika. Na pitanje Istraživačkog centra MANS-a kojim povodom je bio u društvu Šarića, Aleksa Stanković nije dao odgovor.

Portalu RTCG je potvrđeno da je do danas izostala bilo kakva institucionalna reakcija nakon što su objavljene fotografije Stankovića i društvu Šarića u Beogradu.

Fotografije su nastale 6. aprila 2022. godine u Nemanjinoj 9, u Beogradu, ispred ulaza u Apelacioni sud gdje je tog dana završeno izlaganje žalbi na presudu kojom su Šarić i njegova grupa osuđeni za pranje više od 20 miliona eura.

Fotografije su Istraživačkom centru MANS-a ustupile kolege iz beogradskog KRIK-a.

Završetku suđenja za pranje novca je prisustvovao i sam Darko Šarić koji je u Apelacioni sud došao u pratnji dva pripadnika obezbjeđenja. Sa njim je bio i Nebojša Jestrović, jedan od njegovih najbližih saradnika, takođe optužen za pranje novca, ali i, kako svjedoče fotografije, Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

Aleksa Stanković je po zanimanju advokat i član je Advokatske komore Crne Gore, ali nije jasno u kom kapacitetu se početkom aprila 2022. godine nalazio u društvu Šarića neposredno pred pomenutu sjednicu Apelacionog suda u Beogradu.

Jedna od fotografija koje su snimljene tog dana pokazuju i prisan odnos između Alekse Stankovića i Nebojše Jestrovića. Iako su mediji do sada o odnosima između porodica Stanković i Šarić uglavnom izvještavali na nivou špekulacija o privatnim relacijama između Alekse Stankovića i Šarićeve kćerke, do sada nije bilo indicija da sin bivšeg VDT-a poznaje nekog iz Šarićeve grupe koja je optužena za pranje novca.

Naime, na jednoj od fotografija je zabilježeno prisno rukovanje Stankovića i Jestrovića, neposredno prije ulaska u sud.  Istraživački centar MANS je Aleksi Stankoviću uputio i pitanja u vezi sa okolnostima koje su dovele do poznanstva sa Jestrovićem, ali nijesu dobili odgovor.

Ivica Stanković je sredinom 2021. otišao u starosnu penziju. U ranije datom intervju, komentarišući činjenicu da je njegov sin javno podržao visokog funkcionera DPS-a Slavoljuba Stijepovića nakon što je objavljen snimak primopredaje novca u aferi Koverta, tadašnji VDT je rekao da je njegov sin “punoljetan, odrastao čovjek koji ima neke svoje stavove, interesovanja i odluke sa kojima se on nekada i ne slaže”.

Međutim na pitanje Istraživačkog centra MANS-a u vezi sa vezama svog sina sa Darkom Šarićem i pripadnicima njegove kriminalne grupe, bivši VDT nije dao odgovor.

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, predao se 4. januara policiji u Beogradu.

Pored Šarića, tog dana se predao i Milan Vučinić iz Podgorice.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније