Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J. [ D. L. (TVCG) ]

31. 01. 2024. 15:07 >> 15:18
Čitaj mi:

VIŠI SUD

Odložena kontrola optužnice za ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić

Kontrola optužnice protiv okrivljenih za ubistvo Miodraga Migija Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić koja je bila danas zakazana u Višem sudu u Podgorici, odložena je.

Odlaganje je zatražio advokat Branislav Lutovac zato što nije dobio optužnicu, dok je advokat Marko Radović tražio izuzeće predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića.

Prethodno je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih zbog ubistva Kruščića i napada na Lakić u maju 2018. godine Specijalnom odjeljenju Višeg suda za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici.

Optužnicom su obuhvaćeni Milan Vujotić, bivši policajac Darko Lalović, Filip Knežević, Mario Milošević, Goran Rakočević, Veselin Bubanja, Filip Bešović, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Branislav Karadžić, Goran Vukčević, Mijajlo Stojanović, Aleksandar Ljumović i Sanja Božović.

Lakić je ranjena u nogu 8. maja 2018. godine ispred vrata zgrade u Podgorici, a 21. maja 2018. godine, ubijen je Miodrag Kruščić dok je sjedio u lokalu "Palata" na Starom Aerodromu u Podgorici.

Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću sa leđa kada je u njega ispalio devet metaka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније