Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M. [ Portal RTCG ]

02. 02. 2024. 13:23 >> 13:41
Čitaj mi:

kao podnosilac prijave

Milović saslušan zbog slučaja Do Kvon

Ministar pravde Andrej Milović saopštio je da je danas u svojstvu podnosioca krivične prijave u Slučaju Do Kvon dao iskaz u Specijalnom državnom tužilaštvu.

"U SDT sam podijelio sve informacije o predmetnom slučaju kojima raspolažem, a u cilju doprinosa istrazi i pravičnom rješenju ovog veoma bitnog slučaja", istakao je Milović.

Podsjetimo, Milović je sredinom juna prošle godine podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv tadašnjeg premijera Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, advokata Branka Anđelića iz Podgorice, kao i NN lica iz pravosudnih organa koji su, kako je naveo u prijavi, direktno ili indirektno učestvovali u izvršavanju nezakonitih radnji u slučaju "Do Kvon".

U prijavi je naveo da je ova ekipa komromitovala dokazni materijal u slučaju Do Kvon.

Milović je juče na sjednici Ustavnog odbora kazao da će na saslušanju o slučaju Do Kvon dovesti lice koje će svjedočiti ko je prebačio Do Kvona preko granice.

“Čovjek je spreman da svjedoči a znate na koga mislim. Bilo je 10 ljudi gdje ste Vi rekli ko ga je prebacio preko granice i u kojem autu. Sviđa mi se što se pocrvenjeli”, istakao je Milović u obraćanju poslaniku GP URA Filipa Adžića.

Rekao je da da se nijesu stekli uslovi da se donese odluka o izručenju južnokorejskog državljanina Do Kvona jer je taj postupak vraćen Višem sudu i čeka se odluka tog suda.

“Informisani smo i da postoji određena istraga u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) i u komunikaciji sa SDT-om moramo da vidimo da li su sve radnje preduzete po pitanju Do Kvona, jer ukoliko nijesu, moramo sad čekati da vidimo da oni odrade svoj dio posla”, dodao je Milović sa sjednici Ustavnog odbora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније