Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ Adria ]

14. 02. 2024. 15:59 >> 15:59

OSNOVNI SUD

"Abazovića, Vukšića i Kurtija da oslobode čuvanja službene tajne"

Iako se na današnjem ročištu u Osnovnom sudu očekivalo da budu saopšteni detalji krivične prijave koju je Dejan Vukšić, kao tadašnji direktor ANB-a, podnio protiv više osoba, koje se sumnjiče da su stajale iza portala Udar, to se nije desilo. Naime, ANB je obavijestio sud da čuvanja službene tajne Vukšića, ali i tadašnjeg premijera Dritana Abazovića i Generalni inspektora ANB-a Artana Kurtija, mogu osloboditi oni organi koji su ih i izabrali, odnosno Skupština i Vlada Crne Gore.

Sudija Osnovnog suda Milena Brajović je konstatovala i da je današanjem ročištu pristupio Abazović, ali i da to nisu učinili Vukšić i Kurti.

Takođe, s obzirom da na današnjem ročištu Abazović nije mogao da iznese svoja saznanja vezano za porta Udar, sud je donio rješenje da se ročište odloži za 3. april, te da se od Skupštine i Vlade zatraži da svjedoke u ovom postupku oslobode čuvanja tajni.

Podsjećamo, portal Udar targetirao je kao navodne špijune i saradnike raznih službi -tužioce, bivše vojne i policijske funkcionere, sveštenike, NVO aktiviste, političare, ali i novinare. I pored niza obećanja koje je javnost mogla čuti nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020.godine i dalje nijesu poznata imena lica koja se kriju iza portala ,,Udar“.

Savjetnik predsjednika Crne Gore i nekadašnji direktor ANB-a Dejan Vukšić saopštio je nedavno da će krivičnom prijavom, koju je on podnio Specijalnom državnom tužilaštvu, biti razotkrivena afera “portal Udar”.

“Pozvan sam u jednom parničnom postupku da svjedčim na okolnosti nezakonitosti, vezano za portal Udar. Smatram da je moja krivična prijava dostavljena SDT-u sa svim dokazima iz koje se nesumnjivo može utvrditi ko stoji iza portala Udar. Lično smatram da je u pitanju organizovana kriminalna grupa, ali ne želim da se miješam u rad tužilaštva i sudova ili vršim pritisak, već ovo izražavam kao moje profesionalno mišljenje”, rekao je tada Vukšić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније