Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V./A.M./M.T. [ Video: Marko Terzić ]

19. 02. 2024. 17:37 >> 07:04
4
Čitaj mi:

akcija spo

Uhapšen Aleksandar Mijajlović i još pet osoba

Podgorički biznismen Aleksandar Aco Mijajlović, i još pet osoba uhapšeni su danas nakon višemjesečnog iskoordinisanog djelovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i EUROPOL-a, saopšteno je iz SDT-a. Kako saznaje TVCG pred Mijajlovića, uhapšeni su i Dejan Jokić, Golub Vojinović, Radoje Rabrenović, Dragan Backović i Mirko Mijušković.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja,uz asistenciju službenika Sektora za borbu protiv kriminala, su lišili slobode A.M.,G.V.,D.J.,D.B.,M.M. i R.R.,zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo krijumčarenje", saopštio je Vukas Radonjić.

Osumnjičeni će biti sprovedeni specijalnom tužiocu radi saslušanja u zakonskom roku.

Informacije koje je TVCG dobila od izvora bliskih istrazi govore da je ta kriminalna organizacija formirana 2019. godine, a da su krivična djela među kojima je krijumčarenje cigareta vršena do 2021.

Takođe prema nezvaničnim informacijama TVCG kriminalna organizacija se sumnjiči i za pranje novca.

Ono što je istražiteljima pomoglo i u ovom slučaju su skaj prepiske. Ipak ove detalje portparol SDT-a Vukas Radonjić nije potvrdio kao ni informaciju TVCG da se traga za još nekoliko osoba.

Oko 19:45 u prostorije SPO-a stiga je i šef tog odjeljenja Predrag Šuković

Piperović: Pretresene prostorija Mijajlovićeva, nije pronađeno ništa kompromitujuće

Mijajlovićev pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović, saopštio je za TVCG da su večeras pretresene prostorija stanovanja njegovog klijenta, te da nije pronađeno ništa kompromitujuće.

“Tu ništa nije nađeno što bi bilo kompromitantno za gospodina Mijajlovića i ništa što bi pomoglo SPO-u i tužiocu. Oduzeta su dva laptopa dječija i oduzet je zlatnik sa likom knjaza Danila koji je kao rođendanski poklon dobio maloljetni sin Mijajlovića”, kazao je Piperović.

Sjutra će kako kaže, Mijajlović biti priveden SDT-u.

“Kako sam video iz naredbe za pretres radi se o stvaranju kriminalne organizacije i o krijumčarenju u prodruženom trajanju. Čujem da su uhapšena još neka lica, da li 5, 6, 7, 8, ne znam kakve veze ima Mijajlović sa njima, vidjećemo sjutra. Vidio sam sam iz saopštenja SDT-a da se radi o saradnji Europola i naših istražnih organa”, poručio je Piperović.

Mijajlović je u javnosti pominjan kao jedan od suvlasnika kompanije "Bemax". Njegov advokat Zoran Piperović kazao nam je ranije da je u toku pretres stana, i da ne može saopštiti više detalja.

Aleksandar Mijajlović je uz Ranka Ubovića, jednog od suvlasnika Bemaksa, prema pisanju "Dana" pominjan kao jedna od glavnih figura ekipe iz "Granda".

Oni se se dovodili u vezu  sa dijelom bivše vladajuće strukture.

Prema podacima iz registra privrednih subjekata, pored firme „Easy drive” iz Podgorice, Aleksandar Mijajlović naveden je i kao izvršni direkor kompanije „Alec Montenegro”.

Osnivači te firme su podgorički „Bemaks”, kao i firma „Al Jber Legt”, koja bi, prema podacima iz internet registara, mogla da bude iz Katara. Djelatnost firme „Alec Montenegro” je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. Radi se o kompaniji koja je registrovana 2013, a sjedište joj je u Podgorici. Kao ovlašćeni predstavnik navodi se Nil Seklton.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније