Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

19. 03. 2024. 13:41 >> 13:41
Čitaj mi:

STANIĆ

"Stacionarni radarski sistemi radi veće sigurnosti u saobraćaju"

Predsjednik Glavnog odbora SDP Mirko Stanić kazao je da je Crna Gora je jedina država regiona koja nema sistem stacionarnih radara, koji višestruko pomaže saobraćajnoj policiji u kontroli saobraćaja, posebno na prometnim saobraćajnicama.

Stanić napominje da gotovo nema dana od početka godine kad se na crnogorskim drumovina nije desila teška saobraćajna nesreća u kojoj je neko izgubio život, teže ili lakše povrijeđen.

"Živote, nažalost, prečesto gube mladići i djevojke na samom pragu punoljetstva. Zbog toga je nužno sprovesti svaku moguću mjeru kako bi se ovaj crni talas prekinuo. Rješenje za ključni uzrok velikog broja nesreća – prebrzu vožnju - je postavljanje stacionarnih radarskih sistema, za što se SDP zalaže proteklih 8 godina. Kroz njihovu instalaciju na kritičnim tačkama i putnim pravcima, značajno bi se povećala sigurnost svih učesnika saobraćaja i sačuvali brojni životi", istakao je on. 

Stacionarni radarski sistemi bi se, kako je naglasio, prioritetno postavili u područjima gradskih naselja u blizini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova, a na magistralnim putevima na mjestima na kojima su česte saobraćajne nezgode.

"Na taj način se značajno povećava sigurnost odgovornih učesnika u saobraćaju, a time bi se smanjila potreba i za prisustvom većeg broja saobraćajnih policajaca, čime bi se u kratkom periodu izvršile uštede u budžetu", naglasio je Stanić.  

Stanić poručuje da bi ključni efekat ove mjere ipak bio broj sačuvanih života, najčešće mlađih vozača i njihovih saputnika. i zbog toga poziv resornom ministarstvu da u najkraćem roku nabavi i postavi odgovarajuću opremu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније