Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

19. 03. 2024. 18:01 >> 18:01

iz oblasti imovinskog kriminaliteta

U Pljevljima rasvijetljeno šest krivičnih djela

Policija je u Pljevljima preduzela planske aktivnosti i rasvijetlila šest krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako ističu u saopštenju, rasvijetljeno je pet krivičnih djela sitna krađa, utaja i prevara i krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

"Sumnja se da je D.K. (19) iz Pljevalja u februaru i martu izvršio pet krivičnih djela sitna krađa, utaja i prevara, na način što je 21. februara ušao u otključano vozilo marke „Opel Korsa“ koje se nalazilo u ulici Vuka Karadžića u Pljevljima i otuđio lična dokumenta i novac u iznosu od 100 eura. Istoga dana D.K. je ušao u drugo otključano vozilo marke „Peugeot“ iz kojeg je otuđio lična dokumenta, koja je odbacio vidjevši da među njima nema novca", navode iz policije. 

Nadalje, D.K. je 25. februara u Vardarskoj ulici ušlo u vozilo marke „VW Polo“ i otuđilo naočare za sunce i lična dokumenta, te je zatim, istoga dana, ušao u vozilo marke “Peugeot 406” koje je bilo otključano, odakle je, kako navode iz policije, otuđio ključeve koji su se nalazili u bravi i manju količinu novca.

"Takođe, on je, kako se sumnja, 12. marta izvršio obijanje vozila “VW Polo” iz čije unutrašnjosti je otuđio 50 eura i bankovnu karticu. Sa događajima je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji se izjasnio da se u radnjama D.K. stiču elementi krivičnog djela sitna krađa, utaja i prevara, za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi", kazali su iz policije. 

Osim toga, pljevaljska policija je, kako dalje navode, tokom noći 14. marta zatekla u momentu izvršenja krivičnog djela lice A.Lj. (21), dok je na glavi imao kapuljaču, a u ruci podesno sredstvo, u Ulici narodne revolucije u Pljevljima u blizini jednog podruma, privatno vlasništvo, u kojoj se nalazilo piće.

"Sa navedenim događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je kvalifikovao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, u ovom slučaju u privatnoj svojini, te se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi. Oštećenim licima uručeni su podaci radi preuzimanja gonjenja po privatnoj tužbi", zaključuju iz Uprave policije. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније