Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Budimo budni, TVCG ]

20. 03. 2024. 21:21 >> 21:27

ALARMANTNE BROJKE

Mladi ginu, pješaci ugroženi

U Crnoj Gori je za dva mjeseca u saobraćajnim nesrećama poginulo devet osoba, a posljednje dvije nesreće odnijele su živote dva mladića od 15 i 21 godinu.

Teška nesreća dogodila se i na magistralnom putu Bar – Ulcinj, u naselju Utjeha, gdje su poginule tri djevojke i mladić. 

 

Takođe, početkom marta objavljeno je i da je Podgoričanka I.O. preminula od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na parkingu u Bulevaru revolucije u Podgorici, što govori da su u saobraćaju ugroženi i pješaci. 

 

Kako je kazao Ilija Janjušević iz Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja u Upravi policije, prošle godine je na crnogorskim drumovima poginulo 78 osoba, a od toga 17 pješaka. 

Govoreći o kaznama, Janjušević navodi da maksimalna kazna iznosi 90 eura.

"Imamo zabrana upravljanja motornim vozilom koji izriče sud, a privremeno ograničavanje prava upravljanja vozilom u trajanju od 90 dana do šest mjeseci. Zakonski okviri dobro regulisani, ali kod nas još uvijek nemamo trajnog ograničavanja upravljanjem vozilom", pojasnio je on. 

Stanjem u saobraćaju nisu zadovoljni, ali ostavlja prostor da će se stanje popraviti u budućnosti. 

"Imamo manjak službenika ne samo saobraćajne policije, već i u Upravi policije", kazao je Janjušević. 

Iako stranice crne hronike pune vijesti o stradalim mladim životima, Janjušević navodi da su najranjivija kategorija vozači od 65 godina i više.

"Čak 23 lica prošle godine su poginula u nesrećama, a imali su više od 65 godina. ukupno 18 osoba je smrtno stradalo, a imaju od 15 do 18 godina", zaključio je Janjušević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније