Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Mina [ R.B. ]

21. 03. 2024. 15:46 >> 15:45

BOŽAJ/DRAČENOVAC

Na graničnim prelazima oduzeta roba vrijedna preko 70.000 eura

Službenici Uprave carina oduzeli su, na graničnim prelazima (GP) Božaj i Dračenovac, robu vrijednu više od 70 hiljada eura.

Iz Uprave carina su saopštili da su njihovi službenici u srijedu pregledali tri teretna vozila, koja su u tranzitu prevozila tekstilne proizvode iz Turske preko GP Božaj za Bosnu i Hercegovinu.

„Zbog sumnje u povredu prava intelektualne svojine, oduzeta je roba procijenjene vrijednosti od oko 70 hiljada eura“, rekli su iz Uprave carina, navodeći da su oduzeti odjevni predmeti i obuća zaštićenih robnih marki.

Kako su kazali, dalje postupanje u tom slučaju preuzeće nadležni Odsjek za povredu prava intelektualne svojine i praćenje zabrana i ograničenja.

Iz Uprave carina su rekli da su istog dana njihovi službenici, na GP Dračenovac, u ranim jutarnjim satima, kontrolisali autobus strane prevozničke firme, koji saobraća na redovnoj liniji Beograd - Herceg Novi.

„U fabričkom bunkeru pronašli su skrivenu neprijavljenu robu, koju čine mliječni proizvodi i igračke za djecu, za koju nijesu posjedovali neophodnu dokumentaciju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je prekršiocu izrečena novčana kazna za počinjeni prekršaj i da je roba u vrijednosti 1.706 eura trajno oduzeta.

„Uprava carina uspješno nastavlja sa aktivnostima usmjerenim ka suzbijanju krijumčarenja i kršenja carinskih propisa“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније