Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

25. 02. 2015. 08:09 >> 08:08

ISTRAGA TUŽILAŠTVA

Provjera kompanija zbog vinobrana

Osnovna državna tužilaštva u Podgorici i Baru provjeravaju devet kompanija za koje se sumnja da su koristile vinobran u proizvodima od mljevenog mesa, saopšteno je Pobjedi iz Vrhovnog državnog tužilaštva. Tužioci provjeravaju šest kompanija iz Podgorice, dvije iz Bara i jednu iz Bijelog Polja.

VDT je 24. januara pokrenulo istragu o upotrebi vinobrana u mesu i mesnim proizvodima u 39 prodajnih objekata u Podgorici, Tuzima i na Cetinju. Tužiocima je naloženo da od Uprave za inspekcijske poslove pribave dokumentaciju o rezultatim istragu o upotrebi vinobrana u mesu i mesnim proizvodimau 39 prodajnih objekata u Podgorici, Tuzima i na Cetinju, kao i dokumentaciju o rezultatima analize Veterinarske uprave, kojima je krajem prošle godine utvrđeno prisustvo vinobrana u proizvodima od mljevenog mesa.

„Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je od Područnog organa za prekršaje tražilo obavještenje o ishodima prekršajnih postupaka protiv šest privrednih društava iz Podgorice i jednog iz Bijelog Polja. Tražena obavještenja još nijesu dostavljena“, tvrde u tužilaštvu.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru su formirana dva predmeta po prijavama nadležne uprave.

„Krajem januara izdata je naredba Centru za ekotoksikološka ispitivanja radi utvrđivanja činjenicaza odlučivanje u ovom predmetu. Nalaz Centra još nije dostavljen i izviđaj je u toku“, kaže se u saopštenju tužilaštva.

Prema izvještaju koji je Osnovno državno tužilaštvo dostavilo VDT-u, zapisnik o izvršenom inspekcijskom nadzoru i izvještaj o preduzetim mjerama još nijesu dostavljeni tom sudu.

Veterinarska inspekcija je u novembru i decembru prošle godine kontrolisala mesare u Podgorici, Tuzima i na Cetinju i utvrdila da su mesni proizvodi u 39 od 50 mesara bili pozitivni na vinobran.

Tokom ove godine inspektori su uteli 160 uzoraka u 74 objekta na cijeloj teritoriji države, od kojih su tri bila pozitivna na vinobran.

Kazne za prekršioce iznose 5.000 eura za preduzeće i 500 eura za odgovorno lice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније