Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

17. 02. 2016. 08:23 >> 08:09
3

INSPEKCIJA NAŠLA

Vinobran ponovo u mesu

Veterinarski inspektori su, u okviru kontrole aditiva u prošloj godini, podnijeli dvije krivične prijave i naložili uništenje 147 tona nebezbjednog mesa.

Kako je saopšteno Danu iz Uprave za insprekcijske poslove, analize mesa i mesnih proizvoda koje su u prošloj godini vršene po nalozima Veterinarske inspekcije, pokazale su da pojedini prouzvođači tih proizvoda i dalje stavljaju nedozvoljeni aditiv vinobran.

Iz inspekcije su precizirali da je prisustvo vinobrana utvrđeno u proizvodu mesare Ljutica i u objektu Roda SM u Baru, koji posluje u sastavu Merkator Crna Gora.

Pojašnjava se da je miješanje vinobrana sa mesom strogo zabranjeno, a, osim ćevapa, pljeskavica i roštiljskih kobasica, taj kozervans korišćen je i u las kareu.

Pored dvije krivične prijave zbog korišćenja nedozvoljenih aditiva u prošloj godini, inspektori su iz tog razloga i zbog proizvodnje mesnih prerađevina u prodajnom dijelom podnijeli i više zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније