Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Beta ]

09. 07. 2018. 22:52 >> 22:43

SUPRUGA POLANSKOG

Glumica odbila američku filmsku akademiju

Francuska glumica Emanuel Senje odbila je u oštrom otvorenom pismu poziv američke Akademije za filmsku umetnost i nauku da joj se pridruži i izrazila podršku svom suprugu Romanu Polanskom izbačenom iz te institucije.

Senje je u pismu objavljenom u francuskom listu Žurnal di Dimanš, nazvala poziv američke akademije "nepodnošljivom hipokrizijom".

Polanski je izbačen iz ove organizacije koja dodjeljuje prestižnog Oskara u maju istovremeno kad i glumac Bil Kozbi, zbog kršenja novouvedenog kodeksa ponašanja.

Glumica je kritikovala Akademiju zbog izbacivanja njenog supruga više godina pošto mu je dodijelila Oskara 2002. za film Pijanista. Polanski je izbačen zbog davne afere.

Senje je prošlog mjeseca pozvana da se pridruži akademiji koja pokušava da diversifikuje članstvo institucije koja glasa za Oskare.

Akademija je u junu pozvala 928 profesionalaca filmske industrije da joj se pridruže, navodeći da 49 odsto novo pozvanih članova čine žene. To je povećanje od 31 odsto u odnosu na posljednje tri godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније