Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Б.Б. [ Beta ]

10. 08. 2023. 17:35 >> 17:36

ZBOG ŠTRAJKA U HOLIVUDU

Dodjela Emi nagrada odložena za januar 2024.

Ceremonija dodjele najprestižnijih američkih televizijskih nagrada Emi, odložena je za gotovo četiri mjeseca i umjesto u septembru će se održati u januaru, zato što je štrajk glumaca i scenarista paralisao Holivud.

Ceremonija koja je kao ekvivalent Oskara za televiziju trebalo je prvo da se održi 18. septembra, a održaće se sredinom januara 2024. godine, objavili su organizatori, televizija Foks i Akademija za televiziju, u zajedničkom saopštenju.

"Imamo zadovoljstvo da vam objavimo da će 75. ceremonija dodjele Emi nagrada biti emitovana u ponedjeljak 15. januara 2024. godine", rekao je portparol američke televizije Foks.

To je za sada najveća svečanosti iz svijeta filma i televizije koja je pogođena dvostrukim štrajkom scenarista i glumaca, koji nije viđen u Holivudu od 1960-ih.

Posljednji put je dodjela Emi nagrada odložena 2001. godine, u kontekstu terorističkih napada na SAD 11. septembra.

Poslije više od 100 dana štrajka, nikakav sporazum nije pronađen između predstavnika scenarista i studija, za bolje plaćanje scenarista, uzimajući dio dobiti od striminga, ili oko ograničenja vještačke inteligencije u toj industriji. Glumci su se u julu pridružili protestima scenarista.

Novo vrijeme za dodjelu Emija, kada se odaju priznanja najboljim televizijskim emisijama, je sada samo nekoliko nedjelja prije dodjele nagrade Udruženja filmskih glumaca (SAG) kada se odaju priznanja filmskim i televizijskim glumcima.

Brojne druge ceremonije kao dodjela Zlatnog globusa, za koju još nije potvrđeno da će se vratiti na televiziju, i Nagrada izbora kritičara, takođe se održavaju u januaru.

Iako je dodjela prvih Emi nagrada bila u januaru 1949. godine, te nagrade se tradicionalno održavaju i prenose preko televizije u septembru, što je ranije najavljivalo novu televizijsku sezonu. Ali taj tajming potiče iz vremena kada su televizije dominirale kako po broju gledalaca, tako i po broju kandidata za nagradu Emi što su sada prevazišli kablovska televizija i striming servisi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније