Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.M.Lj. [ TVCG ]

14. 12. 2023. 09:28 >> 10:07
Čitaj mi:

U INSTITUTU "SIMO MILOŠEVIĆ"

Snimljeni prvi kadrovi filma "Pontonovo srce" u produkciji RTCG

Naredne godine gledaoci Televizije Crne Gore moći će da uživaju uz još jedan film u produkciji RTCG. Prvi kadrovi filma "Pontonovo srce" snimljeni su juče u Institutu „DR Simo Milošević“.

U pitanju je romantična komedija u kojoj glume Rade Šerbedžija, Marko Janketić, Momčilo Otašević, Marija Labudović, Mišo Obradović, Dubravka Drakić, Dejan Đonović, Jadranka Mamić, Stevan Vuković..

Scenario je napisao Antonio Gabelić, režija Senad Šahmanovic, a producent je Miro Radošević.

Urednik kulturno-umjetničkog programa RTCGi reditelj filma Senad Šahmanović kaže da je u projekat uključena cijelokupna ekipa RTCG, odnosno kompletna produkcija naše kuće.

„Uspješno smo završili prvi snimajući dan, nastavljamo da radimo i dalje. Do kraja decembra ćemo snimati dio ovdje u Institutu „Simo Milošević.. Nakon praznika onda nastavljamo opet u Podgorici i do marta bi trebalo da završimo snimanje", kazao je reditelj.

Priča prati paralelno nekoliko likova, djeda Rada Šerbedžiju, automehaničara Marka Janketića i mladu glumicu u filmu Mašu Labudović.

„Imamo te tri priče. Posebna priča je o dvoje koje glume Marko Janketić i Maša Labudović. To su dva svijeta koji će se spojiti. U pitanju je da kažemo jedna romantična komedija sa nekim lijepim, toplim ljudskim odnosima i nekako vidim i da članovi ekipe i po reakciji glumaca da je svima jako zanimljivo, da su zadovoljni što su dio projekta i posebno dijelim zadovoljstvo ja sa njima“, kazao je Šahmanović.

Rano je govoriti o premijeri.

„Nakon ovih dva mjeseca snimanja trebaće vremena da se odradi montaža, da se pregleda sav taj materijal, da se pripremi muzika, da se ta postprodukcija i tako dalje i tako dalje. Zavisi možda, zavisi od toga kakav materijal ponesemo odavde, ako budemo radili kao danas i ako bude sve kako treba, mislim da ćemo tokom sledećeg godine imati priliku da vidimo nešto“, kaže reditelj.

On ističe da će u budućnosti biti napravljena mini serija. "

„Ali ono što je nama svima najvažnije u ovom trenutku, da to zaista bude jedan dobar projekat koji će prezentovati našu kuću, a i Crnu Goru i kod nas, i u regionu, i konačno da dobijemo jedan proizvod koji je domaći, da kažem da je po svim standardima evropskih servisa i evropskih produkcija vraćan", poručio je Šahmanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније