Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

02. 10. 2015. 19:50 >> 19:39

PUBLICISTA IZ BARA

Miloviću godišnja nagrada "Komune"

Publicista, novinar i pjesnik Željko Milović iz Bara je dobio nagradu časopisa "Komuna" za afirmaciju kulturne baštine kroz seriju tekstova, koji su objavljeni u više medija.

"Posebno je Milovićeva knjiga, u izdanju Matice crnogorske, `Crnogorska pop-rok muzika 1954-1991`opredijelila žiri da dodijeli nagradu tom umjetniku iz Bara", navodi se u saopštenju Programskog odbora časopisa "Komuna". Naglasili su da su žiri činili anastazija Miranović, Gojko  Kastratović i Husein Ceno Tuzović, te da se nagrada sastoji se od novčanog dijela, skulpture i diplome.

"Žiri je takođe donio odluku da se dodijeli ove godine i Specijalna plaketa etnologu iz Rožaja Ibišu Kujeviću, iz Rožaja, koji je decenijama, sakupljao, bilježio, tražio i čuvao autentične izraze narodnog stvaralaštva i koreografu brojnih folklornih ansambala, prije svega KUD-a `Vrelo Ibra` iz Rožaja, koje je prenijelo slavu Crne Gore gostujući širom svijeta tokom svog postojanja", navodi se u saopštenju.

Nagrade lauretima biće uručene na svečanosti koja će biti organizovana u ponedjeljak u Hotelu Ramada u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније