Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

27. 05. 2016. 15:28 >> 15:14

DECENIJA NEZAVISNOSTI

Koncert klasične muzike u Rimu

Ambasada Crne Gore u Italiji, u saradnji sa Udruženjem prijatelja Crne Gore, organizovala je danas humanitarni koncert klasične muzike. Koncert je priređen u okviru obilježavanja desetogodišnjice nezavinosti Crne Gore.

 

Ambasador Crne Gore u Italiji, Antun Sbutega, podsjetio je da je proslava desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore počela koncertom u Rimu.

"To nije, slučajno imajući u vidu vjekovne istorijske veze Crne Gore sa Italijom, a posebno sa vječnim gradom, centrom evropske civilizacije kojoj i Crna Gora pripada, a što najbolje svjedoče kultura, umjetnost i muzika", ocijenio je Sbutega.

Na koncertu su prisustvovali pripadnici diplomatskog kora, italijanskih institucija, intelektualci i članovi crnogorske dijaspore u Italiji i poznati italijanski muzičari, a prikupljena sredstva biće namijenjena za nabavku medicinske opreme za Opštu bolnicu "Danilo I" na Cetinju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније