Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Izvor: AA [ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2017. 09:34 >> 09:08
1

ŽELI U GINISA

Brazilka naslikala najveći grafit na svijetu

Mlada brazilska umjetnica Luna Busćineli naslikala je grafit “Priče“ na zidu površine 2.500 metara kvadratnih i kandidat je za Ginisovu knjigu rekorda u kategoriji najveći grafit kojeg je napravila žena.

Gradonačelnik Rio de Žaneira Marselo Krivela organizovao je svečanost povodom predstavljanja grafita kojeg je 19-godišnja umjetnica naslikala na zidu škole u tom gradu, a u okviru gradskog projekta uljepšavanja fasada i zidova.

Umjetnica je grafit nacrtala za 45 dana i iskoristila je tonu boje.

Gradonačelnik Krivela je kazao da je ponosan na umjetnicu i da se nada da će to djelo biti uvršteno u Ginisovu knjigu rekorda.

“Ovaj lijepi projekat grad nije koštao ništa jer je mlada umjetnica ponudila besplatno da to uradi i sklopili smo odličnu saradnju“, kazao je Krivela.

Gradska uprava Rio de Žaneira najavili je da će u nastavku projekta biti grafitima ukrašene fasade još 19 škola.

Idejni tvorac projekta umjetnica Busćineli je kazala da baš i ne voli velike promocije njenih radova, već da to radi kako bi ispričala neke od svojih snova.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније