Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

А.Б. [ Portal RTCG ]

23. 11. 2023. 14:13 >> 14:28

DIO GRADA PREKO MORAČE

Ljeposava iz serije "Đekna" dobila mural u Podgorici

Na zgradi u ulici Svetozara Markovića u Podgorici osvanuo je mural posvećen Ljeposavi, liku iz legendarnog djela Živka Nikolića „Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo“, koju je igrala glumica Ljiljana Kontić.

Kako je saopštio Glavni grad, autor ovog murala u dijelu grada preko Morače je likovni umjetnik Mišo Joskić, a mural je dio projekta "Orodnjavanje medijskog prostora u Crnoj Gori“.

Pored Ljeposavinog lika stoji poruka "Patrijarhat još nije umro, a kad će ne znamo". 

"Poslije nekoliko napornih, ali kreativnih dana konačno sam završio mural. Hvala svima koji su dijelili ove trenutke sa mnom, podržavali me i bili inspiracija", poručio je Joskić na Instagramu. 

Joksić je takođe oslikao i mural čuvene arhitektice Kane Radević u centru Podgorice. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније