Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

14. 11. 2017. 10:14 >> 09:45

U ČETVRTAK

Veče češkog filma u Bijelom Polju

U Bijelom Polju će se, u četvrtak, 16. novembra, u organizaciji bjelopoljskog Centra za kulturu "Vojislav Bulatović Strunjo" i Ambasade Republike Češke, održati Veče češkog filma.

U okviru ove manifestacije biće prikazana dva filma novije češke produkcije.

Projekcija animiranog filma  "Pat i Mat" (2016) reditelja Mareka Beneša, biće u bioskopu Centra za kulturu, sa početkom u 13 časova.
  
Pat i Mat se ovaj put suočavaju s podmuklim kaktusom i suvim drvetom te odlučuju “osvježiti” svoj dom originalnim građevinskim rješenjima. A budući da živimo u 21. vijeku, u kojem se na sve strane propagira zdrav život, Pat i Mat pokušavaju biti fit i vježbaju na sobnom biciklu. Hoće li im sve to poći za rukom?

Projekcija filma “Dvojnici”(2016) reditelja Jiří Chlumský, biće u 20 časova, takođe u bioskopu Centra za kulturu.

U filmu Honza Rambousek je simpatičan prevarant, koji je u podzemlju poznat kao stručnjak za brave, računare, elektroniku i auta. Takođe je i veliki ženskaroš ... jednostavno ga žene obožavaju. Upravo je u velikom problemu jer ga u ruci drži mafijaš Vytloukal zbog prevelikih dugova. Ako Honza ne ukrade sliku "Djevojka u plavom" sa njime je završeno. Cijelu situaciju spašava slučajnost - nalijeće na svog dvojnika, profesora srednje škole, Riharda Prospala, pedantnog i principijelnog čovjeka, što dovodi to toga da im se život u potpunosti mijenja.

U filmu igraju: Ondrej Sokol, Jakub Kohar, Jitka Schneiderova, Petr Narožny, Štepanka Fingerhutova, Jan Pavel Filipensky, Miroslav Etzler, Simona Krainova, Petr Čvrtniček

Ulaz za obje projekcije je besplatan.


Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније