Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 02. 2018. 10:16 >> 10:16
1

MUZIČKI CENTAR

Osnovaće hor, kamerni i narodni orkestar

Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u toj oblasti, najavio je direktor te ustanove Žarko Mirković.

Muzički centar Crne Gore, posjetio je ministar kulture, Aleksandar Bogdanović.

On je sa direktorum te institucije Žarkom Mirkovićem razgovarao o problemima sa prostornim kapacitetima sa kojima se Muzički centar suočava od svog osnivanja 2006. godine.

"Sagovornici su istakli važnost rješavanja tog pitanja u narednih nekoliko mjeseci, imajući u vidu da je rekonstrukcija Doma vojske, u kojem je planirano da Muzički centar bude smješten, u svojoj finalnoj fazi", saopšteno je iz Ministarstva kulture.

Bogdanović je naglasio da je neophodno ubrzati sve preostale aktivnosti kako bi Muzički centar što prije dobio reprezentativni prostor i adekvatne uslove za obavljanje koncertne djelatnosti.

Ministar je istakao zadovoljstvo što je Crnogorski simfonijski orkestar tokom proteklih godina prerastao u ansambl visokog nivoa, o čemu svjedoče brojni istaknuti, domaći i inostrani umjetnici koji su u njemu nastupali.

"Razgovarano je i o planovima za širenje djelatnosti Muzičkog centra, što će biti jedan od prioriteta ove ustanove nakon preseljenja u novi objekat", navodi se u saopštenju.

Mirković je najavio da Muzički centar ima u planu formiranje hora, kamernog i narodnog orkestra, ali i stvaranje uslova za obavljanje pedagoške djelatnosti u ovoj oblasti.

"Sagovornici su apostrofirali značaj saradnje Muzičkog centra i Crnogorskog simfonijskog orkestra sa srodnim institucijama u regionu, kao i njihovo učešće u projektima regionalne saradnje", kazali su iz ministarstva.

Bogdanović je, kako su kazali, pohvalio dosadašnje aktivnosti ove ustanove na međunarodnom planu i istakao da u partnerstu sa Ministarstvom kulture može još značajnije raditi na obezbjeđivanju sredstava iz međunarodnih fondova za realizaciju projekata.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније