Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 11. 2018. 20:15 >> 20:32

IZBACIVANJE PREDSTAVE

Trifunović: Meni je ovo smiješno

Glumac Sergej Trifunović kazao je da mu je smiješan postupak organizatora festivala pozorišta u Aleksincu koji su dva dana pred početak izbacili predstavu "Utopljena duša" u kojoj glavnu ulogu igra on. Tim povodom oglasile su se i njegove kolege.

 

Vijest o izbacivanju predstave sa repertoara pozorišnog festivala u Aleksincu uzburkala je javnost u Srbiji. Kritičari smatraju da je razlog politička nepodobnost glavnog glumca predstave Sergeja Trifunovića, a ne eventualni sukob interesa kako su naveli organizatori.  

"Meni je sve ovo smiješno. Iako je u suštini tužno. Ali bih skrenuo pažnju na formulaciju: '...eventualni umjetnički sukob interesa.' Moram priznati da prilično nepismeni kadar SNS, širi granice. Čega god.", oglasio se Trifunović na Tviteru.

U Beogradskom dramskom pozorištu, čija predstava je "zamijenjena" u Aleksincu, kažu da je to zahtjev organizatora, a predsjednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije riječ o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo "eventualnog sukoba interesa", jer je Trifunovićev otac umjetnički direktor festivala.

Dramski pisac Siniša Kovačević u znak protesta vratio je nagradu festival koju je dobio prije nekoliko godina.

"Prije nekoliko godina dobio sam nagradu za životno djelo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, ne trebam onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno djelo", tvitovao je pisac Siniša Kovačević.

Na vijest o izbacivanju predstave sa repertoara u poslednjem momentu reagovala je glumica Bojana Maljević.

"Skandal. Sram vas bilo. Uzgred, to nije 'predstava Sergeja Trifunovića', već predstava Beogradskog dramskog pozorišta, reditelja Skerlića, u kojoj Trifunović igra", napisala je ona na Tviteru.

"Bilo bi lijepo da kolege sada bojkotuju festival. Ovo su sve 'plodovi' priče - 'čuvamo plamen Kulture' kada se povede priča o - generalnom štrajku u kulturi", komentarisao je režiser Srđan Dragojević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније