Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ Objavila: M.M ]

03. 07. 2019. 17:25 >> 17:22

U PODGORICI

Otvorena izložba Nikole Kovačevića

Izložba pod nazivom "Put svjetlosti fragmenti Pariz- Los Anđeles - Morakovo", crnogorskog akademskog slikara Nikole Kovačevića, otvorena u Dvorcu Petrovića na Kruševcu. Izložbu možete pogledati do 20 jula.

Izložba je organizovana u partnerstvu sa fondacijom "Petrović Njegoš".

Nikola Kovačević rođeni Nikšićanin, likovnoj publici u Podgorici predstavio je oko 20 ulja na platnu većeg formata i akrilik na papiru, ciklusi nastali zadnjih petnaestak godina.

Na slikama su prikazani fragmenti iz gradova u kojima je umjetnik živio i stvarao PARIS gdje živi zadnjih 18 godina, Los Anđeles i Morakovo gdje provodi dosta vremena.

Na njegovim platnima uočićete jedinstvo Crne Gore i Francuske, spoj sličnih sloboda, kulture i umjetnosti.

On crta apstraktne pejzaže uvjek u pokretu.

Na njegovim platnima uočićete jedinstvo i fluidnost, Skadarskog jezera, Durmitora, Mon Blana i Normandije. Veoma je zanimljivo naći i tragati za porukama na platnima, kazao je otvarajući izložbu Rajko Uskoković.

Izložba se može pogledati do 20 jula.

Ana Ašanin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније