Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ I. P. ]

30. 05. 2022. 07:44 >> 07:42

7. JUNA U PODGORICI

Film "Roselinijevi" otvara 13. UnderhillFest

Trinaesti Festival dugometražnog dokumentarnog filma UnderhillFest biće otvoren 7. juna u 20 sati i 30 minuta na terenu KK Budućnost u Njegoševom parku, kada će biti prikazan film “Roselinijevi” Alesandra Roselinija.

Riječ je o dokumentarcu o porodici čuvenog filmskog autora Roberta Roselinija, iz perspektive njegovog najstarijeg unuka Alesandra i drugih Robertovih potomaka, uključujući i njegovu ćerku, glumicu Izabelu Roselini, iz Robertovog braka sa Ingrid Bergman.

Nakon toga biće održan koncert Amy’s House - Amy Winehouse Tribute banda.

Podgorička publika će u Njegoševom parku, kao i u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”, od 7. do 15. juna moći da vidi više od 20 filmskih ostvarenja - najboljih u proteklih godinu dana.

Filmovi su kao i ranije podijeljeni u tri selekcije: međunarodnu, regionalnu i vantakmičarsku, a filmski selektor je Vuk Perović.

Novina ove godine je i selekcija kratkih dokumentarnih filmova.  

U okviru 13. UnderhillFesta, već sedmu godinu za redom, biće održan i program U Fokusu, koji UnderhillFest realizuje u saradnji sa Centrom za ženska prava, a dva filma će biti prikazana u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović”.

I ove godine biće realizovan Teen Docs, škola dokumentarnog filma za učenike i učenice srednjih škola.

"Žiri 13. Underhillfesta biće Ognjen Glavonić - reditelj i scenarista iz Srbije, Dina Pokrajac - filmska kritičarka, urednica i direktorica Subversive Film Festivala iz Hrvatske i Ivan Čojbašić – direktor fotografije iz Crne Gore. Sve razgovore sa zanimljivim gostima iz svijeta filma publika će moći da prati uživo putem naših društvenih mreža i YouTube kanala uz podršku mreže kompanije One", saopštila je organizacija.

Podsjećamo, UnderhillFest je jedini festival dugometražnih dokumentarnih filmova u Crnoj Gori, a tokom prethodnih dvanaest godina prikazivao je najbitnija dokumentarna ostvarenja, dobitnike velikih priznanja, ali i otkrivao i davao podršku regionalnim i lokalnim autorima.

Festival je postao dio imidža grada i države, adresa za sve one koji žele da budu u toku sa dešavanjima u svjetskoj kinematografiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније