Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

16. 06. 2022. 10:56 >> 10:54

UNDERHILL FEST

Nagrada za "Kako spasiti mrtvog prijatelja", film sniman 12 godina

Film "Kako spasiti mrtvog prijatelja", u režiji Marusye Syroechkovskaye, dobio je nagradu "Maslačak" u međunarodnoj kategoriji 13. UnderhillFesta. Njen dokumentarac sniman je dvanaest godina i bilježi sve što nosi odrastanje u jednom nasilnom i autokratskom režimu.

Tročlani žiri je odlučio da specijalno priznanje u međunarodnoj kategoriji dobije film “Ostrov – izgubljeno ostrvo” u režiji Svetlane Rodine i Laurenta Stoopa.

Nagradu "Maslačak" u regionalnoj kategoriji dobio je film "Tvornice radnicima" u režiji Srđana Kovačevića. Njegopv dokumentarac prati radnike fabrike ITAS koji se dvoume treba li i dalje ustrajati u jedinom primjeru radničkog samoupravljanja u istočnoj Evropi ili ipak odustati od 15-godišnje kolektivne borbe i prodati firmu.

Specijalno priznanje žirija u regionalnoj kategoriji dobio je film “Bez” u režiji Luke Papića.

Žiri za selekciju "7 kratkih" kratkih dokumentarnih filmova odlučili su da nagrade film "Prilagođeni" u režiji Dejana Petrovića.

Specijalno priznanje žirija u kategoriji kratki dokumentarni film dobio je ostvarenje „Raseljeni“ u režiji Samira Karahode.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније