Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

B.B.

08. 09. 2022. 13:20 >> 13:17

FIAT

Sjutra litvanska predstava "Ispod leda"

Izvođenje predstave "Naša kuća", četvrte takmičarske u teatarskoj selekciji "FIAT IDENTITET 2022", produkcije Hombre Collettivo iz Italije, podsjetilo je publiku na borbu koju Italija vodi protiv mafije i prošlost sa kojom se nijesu suočili. Sjutra na programu "Ispod leda" iz Litvanija.

Prema riječima režisera predstave "Naša kuća" Rikarda Reina, način na koji su sklopili predstavu, uz prateći video sadržaj, bez njihovih riječi, takav je, jer im je cilj prije svega da mlade ljude zainteresuju za ovu temu o kojoj se, kako kaže, u italiji, malo i fabrikovano priča.

Kako navode u saopštenju, veče se nastavilo uz razgovor o knjizi "Moja mama zna šta se dešava u velikim gradovima" Radmile Petrović i koncertom benda YONIC na košarkaškom igralištu u Njegoševom parku.

Sjutra, 9. septembra, peta po redu u teatarskoj selekciji je "Ispod leda" iz Litvanije, u produkciji Arturas Aerima teatra, biće izvedena na Velikoj sceni KIC "Budo Tomović", umjesto na Platou Muzičkog
centra. U ovoj predstavi nastoji da se ispita način života ekonomske elite, fokusirajući se na ponašanje i razmišljanje, kao i na posljedice.

Od 17 do 18 sati, red je na likovni program, Igora Rakčevića i njegov performans "Kao da je bilo juče" koji će se održati na nebu iznad Podgorice.

Od 20 časova, u holu KIC "Budo Tomović" publika će imati priliku da vidi ono što nude ručno rađena odjeća Taraskina wear, modni dizajn/brend Polako, keramički studio Shimmpo, kao i suvenire i
broševe koje radi Boris Majić u sklopu Creative Industry Market.

"Za kraj večeri, u 22 sata na Platou ispred KIC-a, žurku će zavrtjeti DJ Igor Stanovnik, jedan od veterana i ikona di-džej scene, rođeni Podgoričanin, koji ima dvodecenijsko iskustvo iza sebe u ovom
poslu. Sav program predviđen za 9, 10. i 11. septembar, prebačen je u sklopu prostorija KIC "Budo Tomović". Ulaz na sve programe FIAT IDENTITET 2022 je slobodan. U saradnji sa Deponija Podgorica, na svim lokacijama održavanja programa, postavljene su odgovarajuće kante za selekciju otpada. Budimo ekološki odgovorni", navode u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније