Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Ч.Ј.

13. 01. 2023. 07:36 >> 07:37

OD 14. DO 29. JULA

Tango kamp se vraća u Kolašin

Svojevremeno dobitnik nagrade "Wild beauty aword" crnogorske Nacionalne turističke organizacije (NTO) i jedna od 9 manifestacija koje je NTO stavila na spisak onih koje "ne smijete propustiti ako dolazite u Crnu Goru", nakon pet godina će ponovo rasplesati ovo turističko mjesto, saopštili su organizatori NVO "Tango Natural Montenegro". Manifestacija će se održati od 14. do 29. jula ove godine.

"Tango kamp će ugostiti neke od vrhunskih argentinskih tango muzičara, kao i poznate evropske instruktore, plesače i DJ-eve. Tango natural obećava mnogo uživanja i uzbuđenja za one koji tih dana budu u Kolašinu. Očekujemo da će i ove godine Tango kamp doneti bogatu turističku sezonu Kolašinu", navodi se u saopštenju.

Prganizatori podsjećaju da je događaj prestao da postoji nakon izdanja 2018. godine kada su se nakon osam godina entuzijastičkog rada organizatori umorili od finansijskih, logističkih, pa i bezbijednosnih prepreka koje su ih pratile sve vrijeme organizacije događaja.

"Posljednje izdanje je za više od dvije nedjelje ugostilo 700 gostiju iz 25 zemalja svijeta učinivši da cijeli grad živi u maltene karnevalskoj atmosferi. Fotografije i snimci koji kombinuju ljepote Crne Gore sa masovnim plesnim scenama obišle su svijet privlačeći veliku pažnju na ovaj rijetko atraktivan događaj", kazali su.

Tangerosi, kažu, nijesu samo gosti koji preplave grad, već i jedinstvena turistička ponuda.

"Osim toga, Tango kamp je mnogo više od plesnog događaja. On, osim plesnih i muzičkih sadržaja vezanih za argentinski tango, svakodnevno uključuje različite izlete, mnogo planinarenja, časove joge, relaks i antistres programe, biciklizam, penjanje, jahanje, streličarstvo, kreativne radionice za djecu, muzičke radionice, predavanja, projekcije, argentinske folklorne plesove... Za vrijeme događaja, svakog dana radi i škola tanga za potpune početnike. I to sve besplatno za Kolašince i sve turiste, neplesače koji posjete Kolašin. Ovo je razlog zbog kojeg mnogi ljudi koji imaju kuće ili vikendice u Kolašinu produžavaju svoj boravak u gradu. Ovaj događaj je, sa svojim dugim trajanjem i sigurnim gostima, garancija kakvu nema nijedan grad u Crnoj Gori kada je u pitanju izvijesnost uspješne sezone", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније