Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Љиљана Вукотић, Радио Црне Горе [ Radio CG ]

22. 04. 2023. 19:33 >> 22:57

IZLOŽBA U HERCEG NOVOM

„Italija kakvu još nijeste upoznali“

Memorijalna izložba fotografija „Italija kakvu još nijeste upoznali“ autora arhitekte Nemanje Bogdanovića iz Aranđelovca, otvorena je u Herceg Novom.

Arhitekta Nemanja Bogdanović iz Aranđelovca preminuo je 2021. godine, prerano u 34. godini, ali je u svom kratkom životu uspio da desetak puta obidje 18 od 20 italijanskih regija i da kamerom telefona, na specifičan način zabilježi izuzetne prirodne ljepote i vrhunska arhitektonska dostignuća u toj zemlji.

Nemanjina majka Snežana Bogdanović odabrala je manji dio Nemanjinog fotogtrafskog opusa i priredila izložbu koju je sinoć vidjela publika u foajelu hercegnovske Dvorane Park.

„Nemanja je bio istinski ljubitelj putovanja, fotografije, arhitekture, Italije i kulture uopšte. Govorio je nekoliko jezika i proputovao čitavu Evropu iz koje je donio hiljade fotografija“ kazala je Bogdanović.

Na izložbi fotografija Nemanje Bogdanovića mogu se vidjeti detalji prirodnih ljepota, arhitektonskih remek djela, gastronomije i zaštićenih UNESCOvih područja.

Obožavao je italijansku kulturu i umjetnost i radio na projektu koji je povezivao naš region sa italijanskom kulturnom baštinom. Posebna vrijednost izložbe su fotografije trgova, ulica, vjekovnih rimskih i firentinskih zidina, katedrala i spomenika.

Urednica programa u Herceg Festu Dijana Krivokapić istakla je da je Nemanja Bogdanović sve fotografije zabilježio mobilnim telefonom, čime je potvrdio da je za stvaranje umjetničkih djela prvenstveno potrebna strast, talenat i ljubav.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније