Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ R.B. ]

15. 06. 2023. 08:09 >> 08:09

VLAOVIĆ PORUČILA

"Programske politike FFHN prilagoditi savremenoj kinematografiji"

Filmski festival u Herceg Novom jedan je od najznačajnijih festivala u Crnoj Gori, ali i jedan od najboljih promotera Crne Gore, kao filmske destinacije, istakla je ministarka kulture i medija Maša Vlaović na jučerašnjem sastanku sa predstavnicima Opštine Herceg Novi.

Sastanku su prisustvovali i Milena Durutović, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u MKM, te predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, potpredsjednik Opštine Herceg Novi Mirko Mustur, sekretarka Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo i direktorica JUK "Herceg Fest" Tanja Ateljević.

Na sastanku je, pored razgovora o modelima unaprijeđenja Filmskog festivala, potpisan i Ugovor o saradnji saradnji na organizaciji festivala, između MKM i Opštine Herceg Novi.

Vlaović je kazala da ovakvu manifestaciju, koja ima status manifestacije od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, mora pratiti trend rasta, te da je neophodno da se programske politike prilagode savremenim tokovima u ovoj oblasti.

Mijović Durutović je tokom sastanka izrazila izuzetno zadovoljstvo što postoji kontinuitet u saradnji na ovom programu, te da postoji potreba da se u daljoj saradnji definiše način realizacije i upravljačka struktura FFHN.

"Samu evaluaciju i realizaciju programske koncepcije FFHN unaprijediće potpisani Ugovor, čime ćemo osvježiti i dodatno regulisati realizaciju ove značajne manifestacije na zadovoljstvo obije strane a ponajviše publike", rekla je Mijović Durutović.

"Izražavam zadovoljstvo održanim sastankom i zaista iscrpnim razgovorima koje smo imali, ali i zbog činjenice da Ministarstvo kulture i medija prepoznaje u Herceg Novom partnera, kako zbog tradicionalnih manifestacija i festivala, tako i zbog bogate kulturne baštine koju smo u obavezi da zajedno čuvamo i promovišemo" istakao je predsjednik Opštine Herceg Novi.

Katić je kazao da će kulturni sadržaji u Herceg Novom biti kvalitetniji, zahvaljujući saradnji Ministarstva i Opštine na sanaciji kulturnih dobara i podršci Ministarstva za realizaciju programa i projekata u oblasti kulturno umjetničkog stvaralaštva, putem konkursa.

MKM će nastaviti da bude partner Opštini Herceg Novi u realizaciji Filmskog festivala, ali i svih drugih programa koji unapređuju kulturni život u Herceg Novom, zaključeno je na sastanku ministarke Vlaović i predsjednika Opstine Katića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније