Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

01. 07. 2023. 12:34 >> 12:34

OD 21.30 SATI NA LjETNjOJ POZORNICI

Kotorski festival pozorišta za djecu otvara se 2. jula

Kotorski festival pozorišta za djecu (KFPD), svečano će biti otvoren u nedjelju 2. jula u 21.30 na Ljetnjoj pozornici, kada će predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, po tradiciji, ključeve grada predati djeci.

Kako su naveli organizatori, prisutne će pozdraviti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović koji je visoki pokrovitelj Festivala.

Publici će biti predstavljen program pod nazivom “Zamislite, djeco...” za koji scenario i režiju potpisuje Dejan Đonović. Rađen je u produkciji Kotorskog festivala pozorišta za djecu, a ujedno je i slogan ovogodišnjeg Festivala.

Simbol - vila Alkima i slogan Festivala „Zamislite, djeco...“ inspirisani su motivima knjige ''Kotorske legendice'', čiji je izdavač Opštinska javna ustanova (OJU) ''Muzeji'' Kotor.

Pozorišni program ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za djecu čini 15 predstava, od kojih je 11 takmičarskih. Nastupiće pozorišne trupe iz Izraela, Švedske, Španije, Italije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i iz Crne Gore.

Glavni program Festivala će se najvećim dijelom odvijati na Ljetnjoj pozornici i u Kulturnom centru “Nikola Đurković”, dok su ostale lokacije: Pjaca od kina, Glavni gradski trg i zgrada Starog zatvora.

Pored pozorišnog programa, Festival će imati bogat prateći program, a čine ga edukativno-teorijski program, dječje scensko stvaralaštvo, likovni i književni program.

Ove godine biće angažovano oko 300 volontera različitih uzrasta.

Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom “Budi human”, novac od podizanja karata biće opredijeljen za liječenje djece kojoj je finansijska pomoć za tu namjenu neophodna i koja će, nadamo se već sljedećeg ljeta, sa nama udružiti osmjehe na kotorskim scenama i uživati u festivalskom programu.

Na lokacijama za podizanje karata biće postavljena kutija, u koju je predviđeno ubacivanje novca u vrijednosti od najmanje tri eura, nakon čega će se moći podići karta.
Karte će se preuzimati na dvije lokacije:

U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, svakog dana u dva termina: od 8 do 12 sati i od 18 do 20 sati mogu se podići karte za predstave koje se toga dana igraju na ovoj lokaciji (sala Kulturnog centra), kao i za predstave koje se toga dana igraju na Ljetnjoj pozornici.

Karte zainteresovani mogu podići i na ulazu u Ljetnju pozornicu, od 20 do 21. 30 sati – pred sam početak predstave koja će se te večeri igrati na ovoj lokaciji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније