Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

[ M.L.B. ]

15. 08. 2023. 14:30 >> 14:29

PURGATORIJE

"Hasanaginica" na tivatskoj Ljetnjoj pozornici

U okviru Festivala mediteranskog teatra Purgatorija 2023. tivatska publika će imati priliku da pogleda pozorišnu predstavu “Hasanaginica” u srijedu 16. avgusta, četvrtak 17. avgusta i petak 18. avgusta, na Ljetnjoj pozornici sa početkom u 21 čas.

Teks za predstavu “Hasanaginica“ napisao je Ljubomir Simović, dok režiju potpisuje Jagoš Marković.

U predstavi igraju : Kristina Obradović, Branimir Popović, Aleksandra Nikolić, Sandra Bugarski, Nebojša Kundačina, Aleksandar Srećković, Miša Obradović, Momčilo Otašević, Emir Ćatović i Miloš Pejović. 

"Hasanaginica je DNK sveg našeg bola, naše tuge i naših ljubavi. Ovo je prava antička tragedija stavljena na naše prostore i u naš mentalitet, a ovo što smo mi pokušali napraviti je omaž tom velikom dramskom djelu i njegovoj neprolaznoj ljepoti“, kazao je reditelj  Jagoš Marković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније