Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Filip Inić [ TVCG ]

31. 01. 2024. 16:21 >> 16:25

NOVITETI IZ KULTURE

"Muzeji i galerije" žele da se posvete mladima i ženama umjetnicama

Iz nove uprave Javne ustanove Muzeji i galerije predstavili su kulturno-umjetnički program za ovu godinu, koji su naslijedili od prethodnika, a predstavili su ideje i planove koji će biti njihov prioritet za 2025. godinu.

Brojni su projekti kojima se planira promovisati kultura, ali za to su potrebna veća izdvajanja.

Za adaptaciju zgrade Muzeja budžetom je opredijeljeno više od 300 hiljada eura, a za sve druge aktivnosti više od 200 hiljada.

Kako je za TVCG kazala Ivana Ćupić, direktorica JU "Muzeji i galerije", u toj kulturnoj ustanovi će renovirati sve što se do sada nije renoviralo. 

"Modernizovaćemo sve što se može modernizovati i prilagoditi osobama sa invaliditetom. Realizovaćemo neke programe koji do sada nijesu bili, a posvetićemo se i mladima", dodala je ona. 

Ćupić je kazala da je joj cilj da jedan segment muzeja posveti ženama umjetnicama koje se ne spominju.

"Ta manifestacija bi se zvala "Sjećanje naprijed", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније