Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Objavila: M.M ]

12. 09. 2019. 10:27   >>  12:57 1

FESTIVAL U S. MAKEDONIJI

Knezoviću druga nagrada za najbolju kompoziciju

Luka Radović sa numerom "Panika" nastupio je premijerno na jednom je od najvećih i najznačajniji međunarodnih Muzičkih festivala u Makedoniji "Ohridski trubaduri 2019." koji je ove godine održan od 5. do 8. septembra. Crnu Goru na tom takmičenju predstavljao je i Slaven Knezović sa pjesmom "Amajlija", koji je osvojio drugu nagradu za najbolju kompoziciju.

Muzički urednik na TVCG Slaven Knezović kaže da je Amajlija dobila drugu nagradu za najbolju kompoziciju.

"Nažalost u Crnoj Gori nema muzičkih festivala. Zabavna muzika kao pravac koji ima najviše konzumenata značajno je da se predstavi na pravi način, a ovo je bila prilika da se predstavi i Crna Gora i Podgorica. Bili smo tamo pravi ambasadori. Konkurencija sa brojnim učesnicima iz regiona i Evrope, bila je prilično velika", rekao je Knezović gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Knezović je istakao i da su zadovoljni kako je publika prihvatila pjesmu.

"Mogu da najavim osim ekranizacije ove muzičke priče, da se nakon dužeg niza godina, vraćam violini. Planiram jedan instrumentalni album na bazi etno-crnogorskih motiva. Želim to da prezentujem i van Crne Gore, na jedan moderniji način," rekao je Knezović.

Luka Radović sa numerom "Panika" premijerno je nastupio na festivalu u Sjevernoj Makedoniji.

U okviru tri festivalske večeri, okupili su se najaktuelniji izvođači iz svih bivših jugoslovenskih republika, kao i Bugarske, Rumunije, Grčke, Švedske, Albanije.

Prvo festivalsko veče bilo je posvećeno folk muzici, a drugo pop izvođačima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније