Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

[ Autor: Portal RTCG ]

13. 07. 2021. 09:58 >> 18:50
3

"ZAUVIJEK MOJA"

Knezović muzikom i slikom dočarao Crnu Goru

Crnogorski muzičar Slaven Knezović premijerno je predstavio spot za kompoziciju "Zauvijek moja". Kako je kazao u Jutarnjem programu TVCG, želja mu je bila da muzikom i slikom prikaže ljepotu Crne Gore i van naših granica, jer planira da ovu i druge kompozicije koje sprema za novi album, predstavi svjetskoj javnosti.

Kompoziciju "Zauvijek moja" Slaven je komponovao za grupu No Name koja nas je 2005. godine predstavljala na Eurosongu.

“Ja u svojoj stvaralačkoj epohi imam cikluse i sada sam u fazi izrade jednog instrumentalnog muzičkog albuma koji želim da objedinim na violini, dakle instrumentalna muzika, koju želim da prezentujem ne samo Crnoj Gori, već i svjetskoj javnosti, naravno uz sve naše crnogorske motive, i u slici i u zvuku”, kazao je Knezović.

Ovaj put je to evrovizijska kompozicija Zauvijek moja.

“Moram napomenuti da je video klip rađen u produkciji Bubulj sa gospodinom Dejanom Senićem iz Bara kojem zahvaljujem na velikoj požrtvovanosti”, kazao je on.

Knezović ističe da nije ni malo lako Crnu Goru snimati i slikati.

“Ona je toliko lijepa, raznovrsna da je najteže odabrati najljepše crnogorske kadrove, ali sve uz želju da pored muzike, koja je univerzalna vrijednost, da i slikom dočaramo ljepotu Crne Gore van njenih granica”, poručio je kompozitor.

Planira da do kraja godine objedini nekoliko crnogorskih melodija na novom albumu.

“Mislim da ću uspjeti u tome. Uveliko teku pripreme kada je riječ o studijskom snimanju. Mislim da ću dati doprinos i crnogorskoj kulturi, muzici, turističkoj prezentaciji,jer svi smo mi muzičari negdje van granica Crne Gore u funkciji ambasadora”, kazao je Knezović.

On je i na poseban način čestitao Crnoj Gori Dan državnosti.

“I nek ti vječno sunce sja zemljo moja jedina, budi hrabra, ponosna, čuvaj slavu svojih predaka.”

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније