Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Muzika

Б.Ч.Ј. [ N1/Rojters ]

20. 10. 2023. 12:26 >> 12:26

SPECIJALNA GOŠĆA BILA LEJDI GAGA

Rolingstonsi predstavili novi album u Njujorku

Bilo je to u stilu "gas, gas, gas" u klubu na Menhetnu, gdje su Rolingstonsi održali privatnu žurku povodom predstavljanja svog novog albuma, poslije 18 godina.

Stonsi, koji su sada u sedmoj deceniji kao rokenrol bend, izveli su nekoliko pjesama pred stotinama ljudi u klubu Racket NYC kako bi obilježili izlazak pjesme „Hackny Diamonds“, koja je bendu donijela neke od najboljih recenzija.

Pjevač Mik Džeger našalio se da je dio motivacije za povratak u studio zbog snimanja albuma, čiji je naslov referenca na britanski sleng za razbijeno staklo, održavanje ovakvih prezentacija u Njujorku.

„Toliko su nam nedostajala predstavljanja da smo morali da se vratimo i napravimo još jedan album“, rekao je publici na sredini nastupa na kom su se smjenjivale nove pjesama i dobro poznati stariji hitovi uključujući 'Jumpin’ Jack Flash' i 'Tumblin’ Dice'“.

Bend je počeo da promoviše svoje prethodne albume u Njujorku sa velikom pompom, jednom vozeći se petom avenijom na platformi, a drugi put vozeći se vozom do Grand Central Terminala.

Stonsi su završili nastup izvođenjem pjesme „Sweet Sounds of Heaven“ sa Lejdi Gagom, sporom pjesmom prožetom bluzom sa novog albuma koja podsjeća na klasik benda iz 70-ih „Moonlight Mile“.

Gaga i Džeger su imitirali jedno drugo tokom plesa dok su naizmjenično pjevali, Gaga u svetlucavom crvenom i crnom kombinezonu sa jednim rukavom i Džeger u standardnoj uskoj crnoj košulji.

„Hackney Diamonds“ je prvi studijski album benda sa originalnim materijalom od „A Bigger Bang“ iz 2005. i prvi album otkako je dugogodišnji bubnjar Čarli Vots preminuo 2021. godine.

Pored Gage, na novom albumu gostuju Stivi Vonder, Pol Makartni i Elton Džon, a vraća se i dugogodišnji basista Bil Vajman, koji je napustio bend devedesetih godina prošlog vijeka za pjesmom „Live by the Sword”.

U istoj pjesmi je snimak bubnjeva koje svira Vots.

Album se završava pjesmom „Rolling Stone Blues“, pjesmom Madi Votersa koja je bila inspiracija za ime benda.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније