Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Nauka i tehnologija

07. 05. 2014. 08:57 >> 09:00
1

KOMPANIJA HTC

Polažu nade u HTC One (M8)

Tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC očekuje da će se vratiti na put profita i udvostručiti prihode, zahvaljujući prodaji vodećeg modela telefona.

 

HTC je, kako prenosi B92, u prvom ovogodišnjem tromjesečju zabilježio neto gubitak od 1,88 milijardi tajvanskih dolara (62,3 miliona dolara), dok su prihodi pali na petogodišnji minimum od 33,1 milijardu TWD, prenosi agencija Frans pres.

Kompanija, međutim, navodi da u drugom kvartalu očekuje bolje rezultate, nakon lansiranja novog modela HTC One (M8) u martu. Prihodi bi u datom tromjesečju trebalo da iznose od 60 do 70 milijardi TWD. 

Analitičari, međutim, upozoravaju da je pred tajvanskom firmom dug put ka značajnijem uspjehu na tržištu na kom dominiraju rivali Samsung i Epl (Apple), kao i kineske kompanije koje nude jeftinije smartfone, kao što su Lenovo i Hjuavej (Huawei). 

Prema podacima britanske banke "Barkliz", HTC je prošle godine držao oko dva odsto udjela na globalnom tržištu pametnih telefona, u odnosu na 4,6 odsto iz 2012. i 8,8 odsto iz 2011. Samsung je prošle godine držao 30,3 odsto, a Epl 19,1 odsto udela na globalnom tržištu smartfona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније