Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

02. 03. 2016. 23:53 >> 23:37

U SVOJOJ ŠKOLI

Hju Hefner finansira školski list u Čikagu

Osnivač časopisa Plejboj (Playboy) Hju Hefner obnovio je donaciju za finansiranje štampanja školskog lista u srednjoj školi u Čikagu koju je pohađao.

Čikago San-tajms (Chicago Sun-Times) prenio je da je Hefner prošle nedjelje održao predavanje u školi Štajnmec. On će nastaviti da u narednih pet godina daje 7.500 dolara godišnje za troškove štampanja.

Hefner je počeo da finansira štampanje školskog lista Štajnmec star (Steinmetz Star) 2010. godine.

Prije oko dva mjeseca, učenici koji uređuju list sukobili su se s direktorom škole optužujući ga za cenzuru.

Učenici su u decembru željeli da objave tekst o dužem trajanju nastave. Direktor je rekao da je odložio objavljivanje teksta kako bi djaci mogli da ga napišu "manje jednostrano". Tekst je na kraju objavljen na prvoj strani lista.

San-tajms navodi da je Hefner bio novinar i stip crtač Štajnmec stara, prije nego što je maturirao 1944. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније