Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ AP, Objavila: P.B. ]

21. 02. 2018. 14:48 >> 14:47

NAJVEĆA AUKCIJA

Od Rokfelerovih umjetnina 500 miliona

Djela Pikasa, Matiza i Monea koja su bila dio privatne kolekcije milijardera Rokfelera biće prodata na aukciji, saopšteno je iz aukcijske kuće "Kristiz".

Umjetnine koje su sakupljane i prenošene iz generacije u generaciju, izložene su u Londonu kao najava aukcije za koju se očekuje da će donijeti više od 500 miliona dolara.

Obogativši se u američkoj naftnoj industriji krajem 19. i početkom 20.vijeka, Rokfelerovi su postali jedna od najimućnijih porodica na svijetu. Dejvid Rokfeler je bio posljednji preživjeli unuk naftnog tajkuna Džona D. Rokfelera. Sa svojom suprugom Pegi, sastavio je brojnu kolekciju slika, porcelana i namještaja.

Tokom života Rokfelerovi su stotine miliona dolara dali u dobrotvorne svrhe, pa će tako biti i sa prihodima od prodaje kolekcije umjetnina. Predmeti će biti izloženi u Aziji, Evropi i SAD prije aukcije koja će biti održana u maju u Njujorku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније