Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

А.М. [ RTS ]

29. 10. 2022. 10:40 >> 10:40
3

TEŽAK ZADATAK

Zagonetka koju je CIA zadala za Noć vještica zadaje glavobolju

Američka Centralna obaveštajna agencija i ove godine ponudila je zagonetku u duhu Noći vještica na kojoj treba uočiti razlike između dvije fotografije. Zadatak je mnogo teži nego što se u prvi mah čini.

U okviru svog odjeljena „Djeca špijuni“ (Spy Kids), CIA nudi onlajn igrice kroz koje zainteresovani mogu da provjere svoju sposobnost orijentacije, vještinu otkrivanja detalja i taktičkog razmišljanja.

Jedna od takvih igara je i analiza fotografija na kojima igrači treba da uoče razlike.

Kako bi bili u duhu sa Noći vještica, u Agenciji su igračima ponudili fotografije u tom duhu i dali im tri minuta da uoče razlike.

Neke od detalja je lako uočiti, ali većina je namijenjena ljudima sa veoma oštrim okom.

CIA je igru reklamirala na svom zvaničnom nalogu na Tviteru gdje je objavljen modifikovan isječak fotografija.
Za razliku od drugih igara za analizu fotografija koje su do sada nudili za rješavanje, ova verzija za Noć veštica ne daje odmah rezultat, već će igrači morati da sačekaju 31. oktobar kako bi otkrili da li su uspjeli da pronađu sve razlike.

Ovo je druga godina zaredom da je CIA kreirala verziju igre za Noć veštica.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније