Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

K. J. [ Klix.ba ]

04. 11. 2023. 13:14 >> 13:15

KORISNI SAVJETI

"Vratite u život" keramičke pločice

Podovi prekriveni pločicama mogu se lako održavati zahvaljujući njihovoj izdržljivoj površini, ali ponekad zahtijevaju detaljnije čišćenje.

U takvim momentima možete koristiti alkohol umjesto tečnosti za suđe ili uobičajenog sredstva za čišćenje podova.

Alkohol je odlična zamjena za kojom možete posegnuti kada primijetite da vam pločice postaju dodatno prljave. Možda podovi u vašem kupatilu počinju pokazivati ​​znakove buđi ili su vam pločice u hodniku ulijepljene od prljavih cipela. Bez obzira na problem, alkohol vam može pomoći.

To je zato što se alkoholom postiže isto što bi dobili i korištenjem izbjeljivača, ali je mnogo bezbjednije za vaše podove.

Izbjeljivač je jedna od onih hemikalija koju bi trebalo da izbjegavate začišćenje podova od pločica jer može nagristi površinu i promijeniti boju fugni. Previše je abrazivan i može da prouzrokuje više štete nego koristi.

Da biste napravili alkoholno sredstvo za čišćenje podova, trebaće vam nekoliko sastojaka.

U kanti pomiješajte toplu vodu sa 1 1/4 šolje alkohola, 2 1/2šolje sirćeta i malo tečnosti za pranje suđa. Izmiješajte sastojke i uz pomoć krpe nanesite na pločice.

Alkohol je efikasno sredstvo za čišćenje podova iz nekoliko razloga. Prvo, ubija većinu bakterija, virusa i gljivica, tako da je odličan dezinficijens za upotrebu na podovima od pločica.

Drugo, alkohol prirodno razgrađuje ulje i masnoću, rastvarajući ih u manje čestice i omogućavajući sapunu da ih lakše ukloni. Zato je važan dio rješenja za čišćenje podova. Budući da je snažan rastvarač, može da ukloni i teške mrlje koje se nalaze na fugnama, prenosi Klix.ba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније