Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92 ]

16. 04. 2014. 10:42 >> 10:42

URUGVAJSKA ZBILJA

"Siromašni predsjednik" težak 322.000

Urugvajski predsjednik Hose Muhika, koji je skromnim životom zaradio nadimak "najsiromašniji predsjednik na svijetu", prijavio je imovinu od 322.883 dolara.

 

Foto: (sxc.hu)

To je za 74 odsto više u odnosu na njegov imetak u 2012. godini. Muhika, čovjek iz naroda, koji se oblači skromno i živi na selu, objasnio je da mu je imovina uvećana zbog toga što je svoju ušteđevinu od 104.000 dolara tek nedavno stavio na bankovni račun, prenio je AP. 

Od ranije je poznato da Muhika, zajedno sa svojom suprugom, senatorkom Lusijom Topolanski, posjeduje farmu cvijeća koja je procijenjena na 108.000 dolara, a zajedno su vlasnici još dva imanja. 

Muhika ima i tri traktora i dva folksvagena "bube" iz 1987. godine. Ta dva automobila zajedno vrijede oko 4.750 dolara. U Urugvaju 42.000 funkcionera treba svake dvije godine da podnese svoje imovinske karte, ali su samo predsjednik i potpredsjednik dužni da ih objave. 

Potpredsjednik Urugvaja Danijel Astori prijavio je imovinu od 389.000 dolara. Urugvaj je nedavno dospio u centar medijske pažnje kada je predsjednik legalizovao upotrebu marihuane i gej brakove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније