Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Б.Б. [ RTS ]

06. 12. 2023. 11:56 >> 11:56
1

NAMJERNO ULETIO U JATO PTICA

Taksista u Japanu uhapšen, jer je vozilom ubio goluba

Tokijski taksista Atsuši Ozava uhapšen je pod optužbom da je kolima ubio goluba, za kog veterinari kažu da je uginuo od traumatičnog šoka.

Uprkos tome što ih u mnogim zemljama doživljavaju kao leteće pacove, u Japanu je policija uhapsila taksistu zbog sumnje da se namjerno automobilom sjurio u jato ptica i ubio jednu.

Pedesetogodišnji Atsuši Ozava je prošlog mjeseca pomoću automobila usmrtio običnog goluba, koji ne spada u životinju koja se lovi, zbog čega je uhapšen u nedjelju zbog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja", istakao je portparol policije.

Osumnjičeni je policiji rekao da je uletio u jato ptica na zemlji, jer "putevi su za ljude, a do golubova je da izbjegnu kola".

U Japanu ograničen broj golubova može da se lovi u divljini, ali njihovi urbani rođaci mogu da budu ubijeni samo ako se dokaže da su štetočine i uzrokuju štetu na usevima ili sa stokom. Čak i u tom slučaju mogu da budu ubijeni samo uz dozvolu lokalnih vlasti.

Sa druge strane, taksista je navodno kada je semafor pokazao zeleno svjetlo ubrzao i prošao kroz jato ptica brzinom od 60 kilometara na sat. Incident je policiji prijavio prolaznik koji je primijetio zvuk motora dok ubrzava.

Veterinar je obavio post mortem pregled i utvrdio da je uzrok smrti goluba traumatični šok.

Imajući u vidu da je profesionalni vozač, policija je opisala njegov postupak kao "izuzetno maliciozan", što je dovelo do neuobičajenog hapšenja, navodi Fudži TV netvork.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније