Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ N1 ]

14. 01. 2024. 14:14 >> 14:16

BIO JE "NAJPOŽELJNIJI NEŽENJA U AZIJI"

Oženio se princ Bruneja, proslava traje deset dana

Brunejski princ Abdul Matin, hvaljen na internetu zbog dobrog izgleda i služenja vojnog roka, oženio se svojom vjerenicom na 10-dnevnom kraljevskom vjenčanju.

Princ je svoju vezu i vjeridbu sa Aniši Isi Kalebić objelodanio u oktobru.

Objava je iznenadila mnoge obožavatelje čovjeka koga su nekada nazivali jednim od najpoželjnijih neženja u Aziji, prenosi BBC.

Njegova vjerenica Aniša je unuka sultanovog specijalnog savjetnika, Pehin Dato.

Princ je na vjenčanju bio obučen u ceremonijalnu uniformu, a njegova nevjesta nosila je dugu bijelu haljinu i dragulje za ceremoniju u palati Istana Nurul Iman.

Prijavljenih 5.000 svatova među kojima su bili članovi kraljevske porodice iz Saudijske Arabije i Jordana, kao i predsjednik Indonezije i lider Filipina.

Princ je veoma prisutan na društvenim medijima, sa preko 2,5 miliona pratilaca na Instagramu i hiljadama na TikTok-u.

Vjenčanje je počelo 7. januara, a vrhunac slavlja kada su se vjenčali dogodio se danas na velikoj ceremoniji.

Islamska ceremonija održana je 11. januara, gdje su princ i njegova vjerenica razmijenili vjenčane zavjete u džamiji Sultan Omar Ali Saifuddien. Ostale svječanosti uključivale su svadbeni prijem, bankete, muzičku pratnju i paradu oko glavnog grada Bruneja Bandar Seri Begavan 14. januara.

Ceremoniji prisustvuju brojni važni gosti iz cijelog svijeta, a smatra se da će se na spisku kraljevskih zvanica naći i princ Vilijam i Kejt Midlton, budući da je sultan bio gost na vjenčanju britanskog kraljevskog para 2011. godine.

Princ je deseto dijete sultana, najduže vladajućeg monarha na svijetu i jednog od najbogatijih.

Pinc je veoma aktivan u obavljanju poslova koji su mu povjereni, a mediji su prenijeli da je prisustvovao krunisanju kralja Čarlsa i kraljice Kamile u maju 2023.

Princ Matin je aktivan na društvenim mrežama gdje dijeli postove sa skoro 2,5 miliona pratilaca. Nedavno je podijelio fotografiju na kojoj se on nalazi pored Aniše na njihovom vjeridbenom portretu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније