Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ RTS ]

20. 01. 2024. 15:35 >> 15:39

DONATORSKO VEČE

Neprijavljeni sat Arnolda Švarcenegera prodat za 270.000 eura

Ručni sat zbog koga je Arnold Švarceneger zadržan na aerodromu u Minhenu, na donatorskoj večeri u Austriji prodat je za 270.000 eura u korist njegove dobrotvorne organizacije, Švarcenegerove inicijative za klimu.

Događaju na kome je prikupljeno ukupno 1,31 miliona eura, prisustvovao je i američki izaslanik za klimu, Džon Keri, zajedno sa mnogim drugim istaknutim istaknutim vizionarima klimatskih akcija. Na ovoj aukcionoj donatorskoj večeri našla su se i umjetnička dela i unikani nakit.

"Usred tekuće borbe protiv zagađenja, takođe sam svjedok napretka koji je postignut. Prešli smo dug put. Danas je toliko ljudi ovde spremno da bude dio rješenja". Zahvaljujem svima koji su se pridružili mojoj borbi protiv zagađenja", rekao je Švarceneger na večeri.

I pored toga, Švarcenegeru prijeti krivični poreski postupak zato što carinicima na aerodromu u Minhenu nije prijavio svoj skupoceni sat marke "Audemars Piguet" posebno pravljen za njega, kako je rekao za Si-En-En predstavnik za štampu minhenske carine.

"Nije deklarisao proizvod. Proizvod koji je uvezen iz zemalja koje nisu članice EU da bi ostao u EU. I ova procedura se odnosi na sve", rekao je službenik za štampu Tomas Majster.

Majster je dodao da je bivši guverner Kalifornije i zvijezda filma "Terminator" pušten da otputuje pošto je bio u pritvoru više od dva sata.

Glumac je pristao da unapred plati potencijalni porez na sat, ali carinici nisu imali ispravan aparat za kreditne kartice. Poslije sat vremena su odustali i odveli ga u banku da podigne gotovinu sa bankomata.

Međutim, bankomat na koji su ga doveli imao je limit, a banka je bila zatvorena. Kada se vratio, drugi službenik je donio novi aparat za kreditne kartice koji je radio, dodao je izvor Si-En-Ena blizak glumcu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније