Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

23. 01. 2024. 13:10 >> 13:10

Frontmen "Dire Straitsa"

Mark Nofler prodaje svoju kolekciju gitara

Britanski muzičar i bivši frontman grupe "Dire Straits" Mark Nofler rasprodaje veliki dio svoje kolekcije gitara na aukciji u Londonu, a dio prihoda ide u dobrotvorne svrhe.

Kolekcija, koja uključuje neke od najznačajnijih gitara iz Noflerove 50-godišnje karijere, izložena je u aukcijskoj kući "Christie’s" prije prodaje 31. januara.

"To je prelijepa kolekcija od 122 predmeta Marka Noflera koji obuvataju cijelu njegovu karijeru", rekla je za "Reuters" Keri Kean, stručna savjetnica aukcijske kuće za muzičke instrumente.

Crvena "Schecter Telecaster" gitara iz 1983. koja je korišćena za snimanje hita "Dire Straitsa "Walk of Life" i koja je u propratnom muzičkom videu procijenjena je na 4.000 do 6.000 funti (4.669 do 7.000 eura).

Reizdanje gitare "Gibson Les Paul Standard" ’59 iz 1983. korišćeno za pjesmu "Money for Nothing", koja sadrži jedan od najpoznatijih Noflerovih gitarskih rifova, procijenjeno je na 6.000 do 8.000 funti.

"Christie’s" je saopštio da će originalna verzija Gibsona Les Paul iz 1959. koju je Nofler koristio za nastupe u 2000-ima vjerovatno postići najveću prodajnu cijenu, s procjenom od 300.000 do 500.000 funti.

"To je zaista poseban vintidž instrument koji je sam po sebi, bez veze s Markom Noflerom, vrlo vrijedan", rekla je Amelia Voker, stručnjak aukcijske kuće za privatne i kultne zbirke, koja vodi prodaju.

Za obožavaoce "Dire Straitsa" koji nemaju toliko novaca, ima i drugih predmeta, među kojima je balalajka procijenjena na 300 do 500 funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније