Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Č.J. [ Mina ]

04. 03. 2024. 09:11 >> 09:10
Čitaj mi:

U JAPANU

Nissan najavljuje samovozeće taksije

Japanski proizvođač automobila Nissan planira da uvede samovozeće taksije u Japanu u roku od nekoliko godina.

Očekuje se da će usluga, koja je planirana zbog manjka taksista kao posljedice starenja stanovništva, biti dostupna u poslovnoj godini koja počinje u aprilu 2027, prenosi SEEbiz.

Kao što je kompanija nedavno najavila, počeće da testira komercijalne usluge u nadolazećoj fiskalnoj godini, koristeći minivanove u području Jokohame južno od Tokija.

"Lokalne zajednice suočavaju se s brojnim izazovima na području mobilnosti, uključujući manjak vozača kao posljedicu starenja stanovništva", navedeno je u Nissanovom saopštenju.

Prilikom pokretanja usluge planiraju da sarađuju s lokalnim vlastima i prevoznicima kako bi "osigurali širok raspon novih usluga koje omogućavaju slobodno kretanje".

Japan daleko od toga da je jedini grad s autonomnim vozilima na ulicama, ali je njegova Vlada ubrzanje razvoja tehnologije postavila kao ključni prioritet budući da se zemlja suočava s manjkom radne snage i stanovništvom koje stari i treba prevoz.

Prema Zakonu o putnom prometu, samovozećim vozilima nivoa četiri dopuštena je vožnja javnim cestama u Japanu pod određenim okolnostima od prošle godine. Autonomija vozila rangirana je na ljestvici od nula do pet, pri čemu je pet potpuno autonomno.

Nissan je rekao da testira poslovne modele za usluge samovozeće mobilnosti u Japanu i inostranstvu od 2017.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније