Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.Bu. [ n1 ]

15. 04. 2024. 10:53 >> 10:53
Čitaj mi:

VRIJEDI ZNATI

Što je najbolje obući za putovanje avionom?

Preporuka je da odjeća bude slojevita. Bez obzira na vremenske prilike, temperatura u kabini aviona može biti promjenjiva. Lagana vesta ili lagani pokrivač neke su od rješenja za regulaciju temperature tijela.



Udobnost je jedan od ključnih izbora i odgovor na pitanje o čemu najviše treba voditi računa kada birate što ćete obući za putovanje avionom.

Preporučljiva je i odjeća koju nosimo tokom sportskih aktivnosti, a ako putujete poslovno, preporuka je odjeća od pamuka koja je rastegljiva i koja se ne gužva.

“Važno je pronaći ravnotežu između stila i udobnosti jer je udobnost jako važna”, istaknula je Laura Ashley Barnes, savjetnica za porodična putovanja avionom, prenosi RTS.

Slojevito odijevanje
Putnici koji putuju na toplije destinacije, trebali bi se odlučiti za ležernije i laganije komade odjeće, a putnici koji idu u zimske predjele, mogli bi obući jakne i čizme kako bi im kofer bio organizovaniji. Ako putujete poslom, izbor je malo teži.

Prozračne tkanine
“Ova vrsta materijala uvijek je dobar izbor i može biti jako korisna za visoke temperature”, istaknula je Barnes. To su materijali koji mogu upijati vlagu i brzo se sušiti, a korisni su za sve klimatske uslove i dužine putovanja.

Poslovna kombinacija
Važno je spojiti stil i udobnost. Ako putujete s kolegama ili morate trčati ravno na sastanak čim avion sleti, preporuka su svilenkasti, rastegljivi komadi odjeće, sako i pantalone.

Helanke nisu dobar izbor jer to može biti opasno. Christine Negroni, koja je objavila knjigu o najmisterioznijim svjetskim avionskim katastrofama, objasnila je da helanke nose rizik.

Rekla je da ova vrsta odjeće predstavlja dodatnu opasnost u slučaju pada aviona u kojem može buknuti požar. “Mnogi nose helanke tokom putovanja avionom, a preporuka je izbjegavati sintetička vlakna jer u nekim situacijama mogu biti zapaljiva. Poželjni su materijali od pamuka i viskoze”, savjetuje Negroni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније