Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B.B. [ N1 ]

16. 04. 2024. 14:57 >> 14:57
Čitaj mi:

INICIJATIVA

Italijanski restoran nudi besplatno vino gostima, ali uz jedan uslov

Jedan italijanski restoran nudi besplatnu bocu vina gostima koji se odreknu mobilnih telefona tokom jela.

Cilj Anđela Lele, vlasnika restorana "Al Kondominio" nedavno otvorenog u Veroni, jeste da podstakne goste da ćaskaju uz obrok umjesto da stalno gledaju u telefone, prenio je Gardijan.

Lela je rekao da je želio da otvori restoran koji se razlikuje od drugih.

"Tehnologija postaje problem – nema potrebe da gledate telefon svakih pet sekundi, ali je za mnoge to kao droga… Ovako imaju mogućnost da telefon ostave sa strane i popiju dobro vino", rekao je Lela.

Gosti restorana koji to odluče odlažu svoj telefon u posebnu kutiju na ulazu i ključ kutije pokažu kelneru koji će im donijeti bocu vina.

U kutiju gosti mogu da stave i svoju ocjenu obroka, a onima čije budu najupečatljivije sljedeći put kada dođu biće ponuđen obrok.

Gardijan piše da je uz obećanje besplatnog vina restoran postao popularan među onima koji su spremni na "detoksikaciju" od mobilnih telefona.

"Odgovor je bio veoma pozitivan", rekao je Lela dodajući da je 90 odsto izabralo da ostavi telefon u zamjenu za vino.

Lela je rekao i da je lijepo vidjeti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umjesto da gledaju slike ili odgovaraju na poruke.

"Al Kondominio" vjeruje da je prvi restoran u regionu Veneto sa novom inicijativom mada ih ima nekoliko, ukljujući jedan u Toskani koji gostima daje vaučere ako ostave mobilne telefone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније