Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zdravlje

Т.Г. [ b92 ]

28. 03. 2023. 16:21 >> 16:22

ZDRAVA ISHRANA

Tri vrste hrane redovno izazivaju nadutost

Nadutost je vrlo neugodan zdravstveni problem, stoga nije loše da poznajemo koje je namirnice potrebno izbjegavati kako bi se smanjile mogućnosti za nadutost i gasove.

Ukoliko često jedete crveno ili prerađeno meso ne samo da vam to može prouzrokovati nadutost, već može da poveća i rizik od raka debelog crijeva. Prerađeno meso je naročito štetno, jer prolazi različite procese obrade prije samog pakovanja. Masnoća iz ovih namirnica može da dovede do problema s krvnim sudovima.

Žvakaće gume

Žvakanjem žvakaća guma dovodi do gutanja više pljuvačke i više vazduha, što može da utiče na gasove i nadutost. Ukoliko imate problema s nadutošću, radije uzmite bombonu kao adekvatniju zamjenu za ovu namirnicu.

Gazirana pića

Gazirana pića generalno bi trebalo izbjegavati, jer su puna rafinisanog šećera i donose tzv. "prazne" kalorije. Mjehurići koji se nalaze u gaziranim pićima sadrže vazduh, što bi značilo da taj vazduh završi u probavnom sistemu i uzrokuje nadutost. Takođe, trebalo bi da izbjegavamo da gazirana pića pijemo slamčicom, jer tako gutamo još više vazduha.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније